SpringRolls με Ανεβατό

0 0
SpringRolls με Ανεβατό

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

Αλλαγή σερβιρίσματος:
Φύλλα για springrolls
για το τηγάνισμα Ηλιέλαιο
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι με 4-5 κουταλιές της σούπας νερό
Για τη γέμιση
500 γρ Σπανάκι
8 κουταλιές της σούπας Καλαμπόκι
1 κουταλιά της σούπας άνηθος
1 πρέζα τριμμένο μοσχοκάρυδο
50-60 γρ ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 πρέζα πιπέρι κόκκινο γλυκό πιπέρι
300 γρ Ανεβατό
1 ασπράδι αυγό
μπουκουβο
1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
  • 25
  • Σερβίρει 4
  • Μέτριο

Υλικά

  • Φύλλα για springrolls

  • Για τη γέμιση

Οδηγίες

Share

Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμυδάκι με το σπανάκι, προσθέτουμε το καλαμπόκι και αφού πιει τα υγρά του, αποσύρουμε από την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει, τέλος προσθέτουμε το τυρί (Ανεβατό), τα μπαχαρικά και το ασπράδι αυγού. Γεμίζουμε τα springrolls με μια κουταλιά του γλυκού γέμιση και κλείνουμε με αλευρόκολλα.  Σ’ ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο και τηγανίζουμε τα springrolls.

Εναλλακτικά για υγιεινή διατροφή, μπορούμε σε ένα λαδομένο ταψί να τοποθετούμε τα springrolls, αφού τα αλείψουμε με ηλιέλαιο και τα ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς στον αέρα για 12 με 15 λεπτά.

Dip: Σε ένα μπόλ βάζουμε 60gr Μελιτζανοσαλάτα Πιτένης με κρόκο Κοζάνης, 60 gr μαγιονέζα με κρόκο, 40 gr στραγγιστό γιαούρτι, 2-3 σταγόνες Tabasco, 1 πρέζα  κόκκινο πιπέρι γλυκό και τα ανακατεύουμε.

admin

προηγ
Αραβικές πίτες με χούμους και λαχανικά
επόμ
Βίδες με λαχανικά και μαγιονέζα
προηγ
Αραβικές πίτες με χούμους και λαχανικά
επόμ
Βίδες με λαχανικά και μαγιονέζα

Προσθήκη σχολίου