δημοσίευση από admin στις Ιαν - 7 - 2015 στην κατηγορία Χωρίς κατηγορία
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
  • 500gr χωριάτικο φύλλο για πίτες
  • Βούτυρο για το άλειμμα των φύλλων ή ελαιόλαδο
  • Για τη γέμιση :
  • 500gr ανεβατό
  • 150gr γιαούρτι στραγγιστό
  • 80gr τραχανάς γλυκός (περίπου μια χούφτα)
  • 1 κούπα γάλα
  • 3 αυγά
  • Αλάτι, πιπέρι
KOYZINA: ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 30 λεπτά Σερβίρει: 5 άτομα

Παραδοσιακή Βλάχικη Ανεβατόπιτα μια συνταγή του Σπύρου Μάλλιου 

Τεχνική Παρασκευής

Ζεσταίνουμε το γάλα σ’ ένα κατσαρολάκι. Μόλις έρθει σε βρασμό, αποσύρουμε και προσθέτουμε τον τραχανά. Αφήνουμε να φουσκώσει για μισή ώρα περίπου.

Σ’ ένα μπολ προσθέτουμε το ανεβατό, το γιαούρτι, τα αυγά αφού  χτυπήσουμε, το πιπέρι, το αλάτι και τέλος το μίγμα με τον τραχανά και το γάλα. Ανακατεύουμε, ώστε να ενωθούν όλα τα υλικά.

Γέμισμα

Ανοίγουμε τα φύλλα ένα-ένα, λαδώνουμε το μισό και διπλώνουμε στη μέση. «Ραντίζουμε» το φύλλο με την γέμιση και διπλώνουμε, κλείνοντας το φύλλο σε ρολό. Αφού τοποθετήσουμε στο ταψί τα ρολά, ραντίζουμε με ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 1 ώρα.

ΓΕΥΜΑ: ΤΥΠΟΣ ΦΑΓΗΤΟΥ:

Leave a Reply


ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Φιλέτο κοτόπουλο γεμιστό με...

Καταχωρήθηκε στις Ιαν - 16 - 2015

0 Σχόλιο

Ψαρονέφρι με σως μουστάρδας

Καταχωρήθηκε στις Ιαν - 13 - 2015

0 Σχόλιο

Σούπα Τραχανά με Ανεβατό

Καταχωρήθηκε στις Ιαν - 9 - 2015

0 Σχόλιο

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Ευεργετικές ιδιότητες, δράσεις και...

Καταχωρήθηκε στις Νοε - 4 - 2013

0 Σχόλιο

Pitenis Premium Quality

Καταχωρήθηκε στις Ιαν - 25 - 2013

0 Σχόλιο

Ιδιότητες και ευεργετικές δράσεις...

Καταχωρήθηκε στις Μάι - 2 - 2012

0 Σχόλιο

Αγοράζω – στηρίζω τα...

Καταχωρήθηκε στις Μαρ - 12 - 2012

0 Σχόλιο

ΣΠΟΝΣΟΡΕΣ

  • A.Pitenis Bros S.A. Food Industry
  • Pitenis Salads
  • Mr. Menios Pickles
  • Okeanos
  • Okeanos Exclusive
  • Diamond