Χταπόδι Πλοκάμι Ξιδάτο με Ελιά

Χταπόδι βρασμένο σε κουρ μπουγιόν και μαριναρισμένο με μπαχαρικά και ελιές.

 

 

 

 

 



Χταπόδι, ηλιέλαιο, ξύδι κρασιού, μπαχαρικά, ελιά

100 gr 200 gr
400 gr




 

Ο Στηβ Αβαράκης σας προτείνει …

Το στραγγίζουμε και το ψήνουμε σε σχάρα. Ξεραίνετε έτσι, κι έχει την όψη και τη γεύση ψητού χταποδιού. Είναι ωραίος μεζές για ούζο ακόμη και χωρίς λάδι!

Χταπόδι με σάλτσα μουστάρδας 

ΥΛΙΚΑ

* 400 γρ. χταπόδι 
* 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
* 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
* 1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
* 1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
* 1 πιπεριά καυτερή ψιλοκομμένη
* Χυμό ενός λεμονιού
* 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα πικάντικη
* 1 ποτήρι λευκό κρασί
* 3 κουταλιές της σούπας μαϊντανό
* 2 φύλλα δάφνης
* 4-5 κόκκους μαύρο πιπέρι
* 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Βράζουμε το χταπόδι με τη δάφνη και το πιπέρι. Στραγγίζουμε και κόβουμε σε με γάλα κομμάτια. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν και στη συνέχεια προσθέτουμε τις πιπεριές. Προσθέτουμε το χταπόδι και μόλις πάρει χρώμα, σβήνουμε το φαγητό με το κρασί και το χυμό λεμονιού.

Αφήνουμε να εξατμισθεί το αλκοόλ και προσθέτουμε τη μουστάρδα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα. Τέλος ρίχνουμε το μαϊντανό. Σερβίρουμε με βραστά ή σοτέ λαχανικά.

Gallery Φωτογραφιών

Περισσότερα στην κατηγορία αυτή: « Ρέγγα Φιλέτο Καπνιστή Θαλασσινή Ποικιλία »

Τυχαία Προϊόντα

  • Ουζομεζές Ψαρικών
    Ουζομεζές Ψαρικών

     

    Μοναδική σύνθεση με μπουκιές από καπνιστή ρέγγα, σκουμπρί, τσίρο και πίκλες, μαριναρισμένα σε μπαχαρικά.

  • Γαύρος μαρινάτος πικάντικος
    Γαύρος μαρινάτος πικάντικος

    Μαριναρισμένα φρέσκα φιλέτα γαύρου ελαφρώς καυτερά.

  • Σαρδέλα Φιλέτο με Ελιά
    Σαρδέλα Φιλέτο με Ελιά

    Εξαιρετικής ποιότητας σαρδέλα φιλέτο, μαριναρισμένη σε αγνά υλικά με την ξεχωριστή γεύση της ελιάς.

  • Χταπόδι πλοκάμι ξιδάτο
    Χταπόδι πλοκάμι ξιδάτο

    Χταπόδι βρασμένο σε κουρ μπουγιόν και μαριναρισμένο με μπαχαρικά.

  • Θαλασσινή ποικιλία
    Θαλασσινή ποικιλία

    Ξεχωριστή ποικιλία θαλασσινών που συνδυάζει μπουκιές από χταπόδι και καλαμάρι βρασμένα και μαριναρισμένα σε ξύδι, πίκλες και σουρίμι καβουριού, αστακού και γαρίδας μαριναρισμένα με μπαχαρικά για ένα ιδανικό γευστικό αποτέλεσμα.