Χταπόδι Πλοκάμι Ξιδάτο με Ελιά

Χταπόδι βρασμένο σε κουρ μπουγιόν και μαριναρισμένο με μπαχαρικά και ελιές.

 

 

 

 

 



Χταπόδι, ηλιέλαιο, ξύδι κρασιού, μπαχαρικά, ελιά

100 gr 200 gr
400 gr




 

Ο Στηβ Αβαράκης σας προτείνει …

Το στραγγίζουμε και το ψήνουμε σε σχάρα. Ξεραίνετε έτσι, κι έχει την όψη και τη γεύση ψητού χταποδιού. Είναι ωραίος μεζές για ούζο ακόμη και χωρίς λάδι!

Χταπόδι με σάλτσα μουστάρδας 

ΥΛΙΚΑ

* 400 γρ. χταπόδι 
* 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
* 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
* 1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
* 1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
* 1 πιπεριά καυτερή ψιλοκομμένη
* Χυμό ενός λεμονιού
* 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα πικάντικη
* 1 ποτήρι λευκό κρασί
* 3 κουταλιές της σούπας μαϊντανό
* 2 φύλλα δάφνης
* 4-5 κόκκους μαύρο πιπέρι
* 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Βράζουμε το χταπόδι με τη δάφνη και το πιπέρι. Στραγγίζουμε και κόβουμε σε με γάλα κομμάτια. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν και στη συνέχεια προσθέτουμε τις πιπεριές. Προσθέτουμε το χταπόδι και μόλις πάρει χρώμα, σβήνουμε το φαγητό με το κρασί και το χυμό λεμονιού.

Αφήνουμε να εξατμισθεί το αλκοόλ και προσθέτουμε τη μουστάρδα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα. Τέλος ρίχνουμε το μαϊντανό. Σερβίρουμε με βραστά ή σοτέ λαχανικά.

Gallery Φωτογραφιών

Περισσότερα στην κατηγορία αυτή: « Ρέγγα Φιλέτο Καπνιστή Θαλασσινή Ποικιλία »

Τυχαία Προϊόντα