Αντζούγια φιλέτο

Γαύρος αλατισμένος σε πυραμίδες με τρεχούμενο νερό και μαριναρισμένος.

 

 

 

 

 



Φιλέτα φρέσκου γαύρου, ξύδι, ηλιέλαιο, σκόρδο, μπαχαρικά

100 gr 400 gr
1100 gr


 

Ο Στηβ Αβαράκης σας προτείνει …

Δοκιμάστε την σε πίτσα, πράσινη σαλάτα ή σκέτη, συνοδεία με το τσίπουρο ή το ούζο σας.


Ρεβιθοσαλάτα με ψητή μελιτζάνα και αντζούγιες


Υλικά (Για 2-4 μερίδες)

2 μέτριες μελιτζάνες
αλάτι
2 αντζούγιες λιωμένες σε 2-3 κ.τ.σ. ελαιόλαδο
2/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι ρεβίθια βρασμένα
2 σκελίδες σκόρδο ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
1 μεγάλη, σφιχτή, ώριμη ντομάτα
1 κ.τ.γ. ρίγανη
αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
2-3 κουταλιές ξίδι από κόκκινο κρασί

Εκτέλεση

1. Αφαιρούμε το κοτσάνι και το πίσω τμήμα της κάθε μελιτζάνας και τις κόβουμε πρώτα κατά μήκος και μετά σε κύβους 1,5 εκ. Τις βάζουμε μέσα στο σουρωτήρι και αλατίζουμε με άφθονο αλάτι ανά στρώση, τοποθετώντας ένα βάρος πάνω τους, και τις αφήνουμε να στραγγίσουν για 30 λεπτά. Τις ξεπλένουμε, τις στύβουμε ελαφρά με το χέρι μας για να φύγει το επιπλέον νερό και στεγνώνουμε με χαρτί.

2. Ζεσταίνουμε 1/3 φλιτζανιού λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι και σοτάρουμε τις μισές μελιτζάνες ανακατεύοντας ελαφρά σε μέτρια φωτιά, μέχρι να πάρουν ένα καστανό χρώμα και να μαλακώσουν, αλλά να μη γίνουν χυλός. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρά. Επαναλαμβάνουμε το ίδιο με την υπόλοιπη ποσότητα της μελιτζάνας και άλλο ένα τρίτο του φλιτζανιού λάδι.

3. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τις μελιτζάνες, τα ρεβίθια, το σκόρδο, τις ντομάτες, τις πολτοποιημένες αντζούγιες και τη ρίγανη. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, ξίδι και λάδι και την αφήνουμε να «δέσει» σκεπασμένη σε θερμοκρασία δωματίου για 1 ώρα πριν σερβίρουμε.


Gallery Φωτογραφιών

Διατηρείτε στο ψυγείο (+2oC εως +4oC)

Ημ.Λήξης : 9 μήνες

Χωρίς σταθεροποιητές

Χωρίς συντηρητικά

Νηστίσιμο

Με αλάτι

Όλες οι συσκευασίες 100 gr και 250 gr περιέχουν

Εξαιρετικά Παρθένο Ελαιόλαδο...

Τυχαία Προϊόντα