Σαρδέλα φιλέτο μαρινάτη

Σαρδέλα φιλέτο μαριναρισμένη σε ξύδι κρασιού.

 

 

 

 


Φιλέτα αλίπαστης σαρδέλας, ηλιέλαιο, μπαχαρικά

100 gr 400 gr
1100 gr


 

Ο Στηβ Αβαράκης σας προτείνει …

Φιλετάκια σαρδέλας με σάλτσα από πετιμέζι & lime

Υλικά

250 γρ. σαρδέλες
1 κ.τ.γ.πάπρικα
1κ.τ.γ. κύμινο
1 κ.τ.γ. κάρυ
50 γρ.σουσάμι
50 γρ.μαυροσούσαμο
250 γρ. αλεύρι
αλάτι
πιπέρι
2 ασπράδια αβγού
λάδι για το τηγάνισμα

(για τη σάλτσα)
100 γρ. πετιμέζι
4 φρέσκα σύκα
1 λεμόνι σε χυμό
2 limes

Εκτέλεση

Πλένουμε και καθαρίζουμε τις σαρδέλες από τα λέπια και το κόκαλο και τις αφήνουμε να στεγνώσουν σε απορροφητικό χαρτί. Ανακατεύουμε τα μπαχαρικά με το σουσάμι και το αλεύρι. Χτυπάμε σ’ ένα μπολ τα ασπράδια. Περνάμε τις σαρδέλες από το ασπράδι και μετά από το μείγμα με το αλεύρι και τηγανίζουμε στο καυτό λάδι. Για τη σάλτσα, καθαρίζουμε τα σύκα, τα πολτοποιούμε με ένα πιρούνι και τα βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι μαζί με το χυμό λεμονιού και το πετιμέζι για να πάρει μια βράση. Κόβουμε τα lime σε πολύ λεπτές φέτες και σερβίρουμε.


Gallery Φωτογραφιών

Περισσότερα στην κατηγορία αυτή: Λακέρδα παλαμίδα »

Διατηρείτε στο ψυγείο (+2oC εως +4oC)

Ημ.Λήξης : 9 μήνες

Χωρίς σταθεροποιητές

Χωρίς συντηρητικά

Νηστίσιμο

Με αλάτι

Όλες οι συσκευασίες 100 gr και 250 gr περιέχουν

Εξαιρετικά Παρθένο Ελαιόλαδο...

Τυχαία Προϊόντα