Ταραμοσαλάτα

Η ταραμοσαλάτα είναι ένα κρεμώδες ομογενοποιημένο μείγμα, με βασικό συστατικό  τον ταραμοπολτό αναμεμιγμένα με νιφάδες πατάτας και πλούσια γεύση λεμονιού.

 

 

 

Okeanos Ταραμοπολτός (50%), πουρές πατάτας, χυμός λεμονιού, φυτικό έλαιο

 

250 gr 1 kg 2 kg 3 kg





Ο Στηβ Αβαράκης σας προτείνει …




Ανακατέψτε με Σκόρδο ή Κρεμμύδι για να της δώσετε το δικό σας άγγιγμα



Φασόλια Γίγαντες

ΥΛΙΚΑ

* ½ κιλό φασόλια γίγαντες (ένα σακουλάκι)
* 1 κρεμμύδι
* ντοματοχυμός ή ντοματοπελτές ή ντοματάκια ή 2-3 ντομάτες
* ½ φλυτζάνι λάδι (και λιγότερο ίσως)
* μαϊντανός, αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

* Ξεψυρίζουμε και πλένουμε με 2-3 νερά τους γίγαντες και τους βάζουμε να μουλιάσουν από το βράδυ.
* Τους ρίχνουμε στην κατσαρόλα με φρέσκο κρύο νερό να τους σκεπάζει καλά. Η φωτιά είναι δυνατή στην αρχή, μόλις αρχίσει η βράση χαμηλώνουμε και αφήνουμε να βράσουν για καμιά ώρα περίπου με μισόκλειστο καπάκι. Ελέγχουμε μην τυχόν και εξατμιστεί το νερό.
* Μετά τη μία ώρα (ή και παραπάνω, αν δεν είστε και πολύ σίγουροι για το ότι έβρασαν), προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 αέρα.
* Ρίχνουμε τους γίγαντες σε ένα σουρωτήρι και τους ξεπλένουμε με κρύο νερό και βγάζουμε ό,τι φλούδι έχουν βγάλει. Τους αδειάζουμε στο ταψί.
* Περνάμε το κρεμμύδι από τον τρίφτη ή το μούλτι (εγώ παραλείπω τελείως το κρεμμύδι) και το ρίχνουμε στο ταψί μαζί με ντοματοχυμό, το λάδι, λίγο αλάτι και τον μαϊντανό ψιλοκομμένο (προτείνω τη γνωστή μέθοδο του κρασοπότηρου με το ψαλίδι για ευκολότερο και καλύτερο ψιλοκόψιμο).
* Σκεπάζουμε με νερό ΖΕΣΤΟ ώστε να αρχίσει αμέσως το βράσιμο.

Οι γίγαντες είναι έτοιμοι μόλις πιούν το νερό, μείνουν με λίγη σάλτσα και δεν είναι πολύ στεγνοί.

Περισσότερα στην κατηγορία αυτή: « Τονοσαλάτα Ταραμάς Παραδοσιακός Λευκός »

Τυχαία Προϊόντα

  • Γαύρος μαρινάτος
    Γαύρος μαρινάτος

    Γαύρος μαριναρισμένος σε ξύδι κρασιού, σκόρδο, δενδρολίβανο και δάφνη.

  • Λακέρδα παλαμίδα
    Λακέρδα παλαμίδα

    Αυθεντική λακέρδα από παλαμίδα με συμπλήρωμα λίγου αλατιού.

  • Σκουμπρί καπνιστό ολόκληρο
    Σκουμπρί καπνιστό ολόκληρο

    Ολόκληρο καπνιστό σκουμπρί σε συσκευασία vacuum.

  • Ρέγγα καπνιστή φιλέτο
    Ρέγγα καπνιστή φιλέτο

    Ρέγκα παστή, καπνιστή και μαριναρισμένη με μπαχαρικά.

  • Θαλασσινή ποικιλία
    Θαλασσινή ποικιλία

    Ξεχωριστή ποικιλία θαλασσινών που συνδυάζει μπουκιές από χταπόδι και καλαμάρι βρασμένα και μαριναρισμένα σε ξύδι, πίκλες και σουρίμι καβουριού, αστακού και γαρίδας μαριναρισμένα με μπαχαρικά για ένα ιδανικό γευστικό αποτέλεσμα.