Τονομεζές

Θαλασσινή σαλάτα με τόνο συνοδεία καλαμποκιού, αρακά και φασολιού.

 

 

 

 

Τόνος, φασόλι κόκκινο, καλαμπόκι, καρότο, αρακάς, ηλιέλαιο, χυμός λεμονιού, μπαχαρικά, αλάτι

 

250 gr 1 kg 2 kg 3 kg





Ο Στηβ Αβαράκης σας προτείνει …




Ανακατέψτε με Σκόρδο ή Κρεμμύδι για να της δώσετε το δικό σας άγγιγμα



Φασόλια Γίγαντες

ΥΛΙΚΑ

* ½ κιλό φασόλια γίγαντες (ένα σακουλάκι)
* 1 κρεμμύδι
* ντοματοχυμός ή ντοματοπελτές ή ντοματάκια ή 2-3 ντομάτες
* ½ φλυτζάνι λάδι (και λιγότερο ίσως)
* μαϊντανός, αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

* Ξεψυρίζουμε και πλένουμε με 2-3 νερά τους γίγαντες και τους βάζουμε να μουλιάσουν από το βράδυ.
* Τους ρίχνουμε στην κατσαρόλα με φρέσκο κρύο νερό να τους σκεπάζει καλά. Η φωτιά είναι δυνατή στην αρχή, μόλις αρχίσει η βράση χαμηλώνουμε και αφήνουμε να βράσουν για καμιά ώρα περίπου με μισόκλειστο καπάκι. Ελέγχουμε μην τυχόν και εξατμιστεί το νερό.
* Μετά τη μία ώρα (ή και παραπάνω, αν δεν είστε και πολύ σίγουροι για το ότι έβρασαν), προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200.
* Ρίχνουμε τους γίγαντες σε ένα σουρωτήρι και τους ξεπλένουμε με κρύο νερό και βγάζουμε ό,τι φλούδι έχουν βγάλει. Τους αδειάζουμε στο ταψί.
* Περνάμε το κρεμμύδι από τον τρίφτη ή το μούλτι (εγώ παραλείπω τελείως το κρεμμύδι) και το ρίχνουμε στο ταψί μαζί με ντοματοχυμό, το λάδι, λίγο αλάτι και τον μαϊντανό ψιλοκομμένο.
* Σκεπάζουμε με νερό ΖΕΣΤΟ ώστε να αρχίσει αμέσως το βράσιμο.

Οι γίγαντες είναι έτοιμοι μόλις πιούν το νερό, μείνουν με λίγη σάλτσα και δεν είναι πολύ στεγνοί.

Περισσότερα στην κατηγορία αυτή: « Ταραμάς Παραδοσιακός Λευκός Ταραμοπολτός »

Τυχαία Προϊόντα

  • Σκουμπρί καπνιστό φέτα
    Σκουμπρί καπνιστό φέτα

    Σκουμπρί φέτα παστό, καπνιστό και μαριναρισμένο με μπαχαρικά.

  • Ταραμάς Παραδοσιακός Λευκός
    Ταραμάς Παραδοσιακός Λευκός

    Παραδοσιακή Ελληνική συνταγή, παγκοσμίως γνωστή, παρασκευασμένη από 100 % αυγά βακαλάου, νιφάδες πατάτας, Extra Παρθένο Ελαιόλαδο και πλούσια γεύση λεμονιού, χωρίς χρωστικές ουσίες.

  • Χταπόδι Πλοκάμι Ξιδάτο με Ελιά
    Χταπόδι Πλοκάμι Ξιδάτο με Ελιά

    Χταπόδι βρασμένο σε κουρ μπουγιόν και μαριναρισμένο με μπαχαρικά και ελιές.

  • Ουζομεζές ψαρικών
    Ουζομεζές ψαρικών

    Μοναδική σύνθεση με μπουκιές από καπνιστή ρέγγα, σκουμπρί, τσίρο και πίκλες, μαριναρισμένα σε μπαχαρικά.

  • Λακέρδα παλαμίδα
    Λακέρδα παλαμίδα

    Αυθεντική λακέρδα από παλαμίδα με συμπλήρωμα λίγου αλατιού.