Χταπόδι πλοκάμι ξιδάτο

Χταπόδι βρασμένο σε κουρ μπουγιόν και μαριναρισμένο με μπαχαρικά.

 

 

 

 

 



Χταπόδι, ηλιέλαιο, ξύδι κρασιού, μπαχαρικά

100 gr 400 gr
1100 gr


 

Ο Στηβ Αβαράκης σας προτείνει …

Το στραγγίζουμε και το ψήνουμε σε σχάρα. Ξεραίνετε έτσι, κι έχει την όψη και τη γεύση ψητού χταποδιού. Είναι ωραίος μεζές για ούζο ακόμη και χωρίς λάδι!

Χταπόδι με σάλτσα μουστάρδας

ΥΛΙΚΑ

* 400 γρ. χταπόδι
* 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
* 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
* 1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
* 1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
* 1 πιπεριά καυτερή ψιλοκομμένη
* Χυμό ενός λεμονιού
* 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα πικάντικη
* 1 ποτήρι λευκό κρασί
* 3 κουταλιές της σούπας μαϊντανό
* 2 φύλλα δάφνης
* 4-5 κόκκους μαύρο πιπέρι
* 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Βράζουμε το χταπόδι με τη δάφνη και το πιπέρι. Στραγγίζουμε και κόβουμε σε με γάλα κομμάτια. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν και στη συνέχεια προσθέτουμε τις πιπεριές. Προσθέτουμε το χταπόδι και μόλις πάρει χρώμα, σβήνουμε το φαγητό με το κρασί και το χυμό λεμονιού.

Αφήνουμε να εξατμισθεί το αλκοόλ και προσθέτουμε τη μουστάρδα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα. Τέλος ρίχνουμε το μαϊντανό. Σερβίρουμε με βραστά ή σοτέ λαχανικά.

Gallery Φωτογραφιών

Περισσότερα στην κατηγορία αυτή: Καβουροπόδαρα »

Διατηρείτε στο ψυγείο (+2oC εως +4oC)

Ημ.Λήξης : 9 μήνες

Χωρίς σταθεροποιητές

Χωρίς συντηρητικά

Νηστίσιμο

Με αλάτι

Επεξεργασία σε ξίδι

Όλες οι συσκευασίες 100 gr και 250 gr περιέχουν

Εξαιρετικά Παρθένο Ελαιόλαδο...

Τυχαία Προϊόντα

  • Τσιροσαλάτα
    Τσιροσαλάτα

    Σκουμπρί λωρίδες παστό, καπνιστό και μαριναρισμένο με φρέσκο άνηθο και ξύδι.

  • Θαλασσινή ποικιλία
    Θαλασσινή ποικιλία

    Ξεχωριστή ποικιλία θαλασσινών που συνδυάζει μπουκιές από χταπόδι και καλαμάρι βρασμένα και μαριναρισμένα σε ξύδι, πίκλες και σουρίμι καβουριού, αστακού και γαρίδας μαριναρισμένα με μπαχαρικά για ένα ιδανικό γευστικό αποτέλεσμα.

  • Λακέρδα παλαμίδα
    Λακέρδα παλαμίδα

    Αυθεντική λακέρδα από παλαμίδα με συμπλήρωμα λίγου αλατιού.

  • Σολομός Φιλέτο Καπνιστός (πλευρά)
    Σολομός Φιλέτο Καπνιστός (πλευρά)

    Φιλέτα καπνιστού σολομού σε συσκευασία vaccum.

  • Ρέγγα Φιλέτο Καπνιστή
    Ρέγγα Φιλέτο Καπνιστή

    Ρέγκα παστή, καπνιστή και μαριναρισμένη με μπαχαρικά.