Τυροκαυτερή Έξτρα με Έξτρα Φέτα

Εναλλαγή της πρωτότυπης συνταγής με Έξτρα ποσότητα φέτας και μαγιονέζας με Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο (ΠΟΠ), για πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.

 

 

 

 

 

Πανδαισία Φέτα, Μυζήθρα, Diamond Μαγιονέζα, ανθόγαλα, Φρέσκια γλυκιά πιπεριά και καυτερή

250 gr 1 kg 2 kg 3 kg




 

Ο Στηβ Αβαράκης σας προτείνει …

Βάζουμε τη τυροκαυτερή σε ένα μπολ και την ελιά από πάνω

Σουβλάκια αρνίσια

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό αρνί φιλέτο από μαλακό κομμάτι κομμένο σε τετράγωνα κομματάκια
1 φλυτζάνι λευκό κρασί
2 κουτάλια ξύδι
1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι
1 κουταλιά τζίντζερ τριμμένο
2 κουταλιές πιπέρι φρεσκοτριμμένο
ξυλάκια για τα σουβλάκια
1 κρεμμύδι χοντροκομμένο
1 ντομάτα κομμένη σε κομμάτια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τα συνηθισμένα σουβλάκια είναι από χοιρινό κρέας. Μπορούμε όμως να φτιάξουμε και εξίσου γευστικά αρνίσια σουβλάκια, αρκεί να προσέξουμε το κομμάτι του αρνιού να δίνει μαλακό κρέας μετά το ψήσιμο.

Καταρχήν, πλένουμε το αρνίσιο κρέας καλά, το στραγγίζουμε και, αν δεν το έχει κάνει ο κρεοπώλης μας, το κόβουμε σε μεγάλα τετράγωνα κομμάτια. Μετά το βάζουμε σε μια απλάδα, όπου ραντίζουμε με αλάτι και ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.

Σε ένα βαζάκι, ανακατεύουμε το τζίντζερ, το κρασί, το ξύδι, και το πιπέρι για να φτιάξουμε τη μαρινάδα. Περιχύνουμε με αυτήν τα αρνίσια κομματάκια και μετά τα αφήνουμε σκεπασμένα στο ψυγείο για 2-3 ώρες για να απορροφήσουν τα υγρά της μαρινάδας.

Στη συνέχεια, περνάμε τα κομματάκια του αρνιού στα σουβλάκια (χωρίς να τα πολυσφίγγουμε).

Παράλληλα, ετοιμάζουμε φωτιά με μπόλικα κάρβουνα. Μόλις έχουν αρπάξει για τα καλά, τα αραιώνουμε, και ψήνουμε τα αρνίσια σουβλάκια πάνω σε σχάρα την οποία έχουμε "περάσει" με ένα λεμόνι για να είναι καθαρή.

Το ψήσιμο στα αρνίσια σουβλάκια θέλει 10-15 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθος των κομματιών και τη θράκα. Προσοχή, μην σας αρπάξουν και μείνουν άψητα μέσα!

Τέλος, σερβίρουμε τα αρνίσια σουβλάκια σε πιατέλες με ντοματούλα και κρεμμύδι κομμένα σε φέτες. Καλή μας όρεξη!


Gallery Φωτογραφιών

Περισσότερα στην κατηγορία αυτή: « Τυροκαυτερή Τουλουμίσιο »

Διατηρείτε στο ψυγείο (+2oC εως +4oC)

Ημ.Λήξης : 120 ημ.

Χωρίς σταθεροποιητές

 


Τυχαία Προϊόντα