Τουλουμίσιο

Το τουλουμίσιο είναι ένα παραδοσιακό τυρί το οποίο προέρχεται από την ορεινή περιοχή της Κοζάνης. Παράγεται από αιγοπρόβειο γάλα με το ίδιο περίπου τρόπο όπως η Φέτα, με τη διαφορά οτι στο τελευταίο στάδιο, πρίν δηλαδή σκληρύνει, το αφήνουμε να ξινίσει. Το Τουλουμίσιο συμπεριλαμβάνεται στα Προβιοτικά προϊόντα επειδή περιέχει 16 γαλακτικά βακτήρια (με επικρατούντα τα E.faecium, L.plantarum και L.brevis) τα οποία θεωρούνται προβιοτικά. Το Τουλουμίσιο περιλαμβάνεται και στη σειρά γαλακτοκομικών προϊόντων 'Ελίμεια', που διανέμεται από την εταιρεία ‘Γάτας Α.Ε.’ στα Κοίλα Κοζάνης και βραβεύτηκε με το "Χάλκινο Βραβείο Γεύσης".

 

 


Από Ελληνικό γάλα αιγός & πρόβειο

1 kg 2 kg
3 kg


Ο Στηβ Αβαράκης σας προτείνει …

 

Λαγός με τυρί τουλουμίσιο

ΥΛΙΚΑ

1 λαγός
600 γραμ. λάδι
600 γραμ. ντομάτες
λίγη κανέλλα
μοσχοκάρυδο τριμμένο
1 κιλό κρεμμύδια ξερά
½ κιλό τυρί τουλουμίσιο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβετε σε τεμάχια το λαγό, τον τοποθετείτε σε κατσαρόλα και τον τσιγαρίζετε μ’ ένα ψιλοκομμένο κρεμμύδι και λίγο λάδι, ρίχνετε και ένα ποτήρι περίπου νερό για να βράσει.
Καθαρίζετε τα κρεμμύδια, τα κόβετε σε φέτες και τα τσιγαρίζετε μέχρι να ξανθύνουν με λάδι.
Ρίχνετε το λαγό στα κρεμμύδια, τη ντομάτα ψιλοκομμένη, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και τ’ αφήνετε να βράσουν.
Προς το τέλος κόβετε το τυρί σε φέτες και το τοποθετείτε επάνω στο λαγό.
Αφήνετε να πάρει μερικές βράσεις και το κατεβάζετε από τη φωτιά.
Θεωρείται εκλεκτό και πικάντικο φαγητό.


 

Gallery Φωτογραφιών

Διατηρείτε στο ψυγείο (+2oC εως +4oC)

Ημ.Λήξης : 120 ημ. / 1 kg 60 ημ.

Χωρίς σταθεροποιητές

Τυχαία Προϊόντα

  • Τυροσαλάτα
    Τυροσαλάτα Ένα μείγμα από μυζήθρα, φέτα, γιαούρτι, μαγιονέζα Diamond και πράσινη πιπεριά, πραγματοποιούν ένα τέλειο αποτέλεσμα σε συνδυασμό με το γλυκό μπούκοβο.
  • Τυροκαυτερή Έξτρα με Έξτρα Φέτα
    Τυροκαυτερή Έξτρα με Έξτρα Φέτα Εναλλαγή της πρωτότυπης συνταγής με Έξτρα ποσότητα φέτας και μαγιονέζας με Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο (ΠΟΠ), για πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.
  • Παντζαροσαλάτα
    Παντζαροσαλάτα Ο συνδυασμός της μαγιονέζας Diamond με το γιαούρτι δίνει στην παντζαροσαλάτα μία ελαφριά και δροσερή γεύση επιτρέποντας στο σκόρδο να αναδείξει τη μοναδική του γεύση.