Τζατζίκι

Παραδοσιακή Ελληνική γεύση παγκοσμίως γνωστή, σουβλάκι με τζατζίκι, με διαφορά στις πρώτες ύλες. Το στραγγιστό γιαούρτι, το φρέσκο αγγουράκι και το σκόρδο θα σας θυμίσει ένα τζατζίκι μιας άλλης εποχής. Συμπληρώνει απόλυτα όλες τις χοιρινές λιχουδιές.

 

 

 

Πανδαισία στραγγιστό Γιαούρτι & Έδεσμα, Φρέσκο αγγουράκι, σκόρδο, αλάτι

250 gr 1 kg 2 kg 3 kg


 

Ο Στηβ Αβαράκης σας προτείνει …

Ανακατέψτε με Άνηθο ή Δυόσμο για να της δώσετε το δικό σας άγγιγμα

Μπουτάκια κοτόπουλου με τυροσαλάτα

ΥΛΙΚΑ


* 10 μπουτάκια κοτόπουλου
* αλάτι
* πάπρικα, γλυκιά
* λάδι για το άλειμμα του ταψιού
* Για τη μαρινάδα:
* 1/2 φλιτζ. λάδι ελιάς
* 2 κουταλάκια μουστάρδα

Για το γαρνίρισμα:

* κλωναράκια μαϊντανού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε τα μπουτάκια του κοτόπουλου, τα σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας, τα βάζουμε σε ένα μπολ και τα περιχύνουμε με το λάδι και τη μουστάρδα, ανακατεμένα.

Σκεπάζουμε το μπολ με διαφανή μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι την άλλη μέρα.

Την επόμενη μέρα προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.

Βγάζουμε το μπολ από το ψυγείο, στραγγίζουμε τα μπουτάκια του κοτόπουλου από τη μαρινάδα και τα πασπαλίζουμε με αλάτι και πάπρικα.Τα βάζουμε σε ένα ταψί αλειμμένο με λάδι και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 40-45 λεπτά.

Όταν τα μπουτάκια του κοτόπουλου ψηθούν, τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα σερβίρουμε μαζί με το τζατζίκι, πασπαλισμένα με ψιλοκομμένο μαϊντανό.


Gallery Φωτογραφιών

Web Software Agency
αρχή της σελίδας