Σκορδαλιά

Αυθεντική Ελληνική συνταγή με κύριο συστατικό την πατάτα σε συνδυασμό με ξύδι κρασιού και έντονη γεύση σκόρδου.

 

 

 

 

 

Πουρές πατάτας, σκόρδο, ξύδι, σογιέλαιο, αλάτι, φυσικό άρωμα

250 gr 1 kg 2 kg 3 kg




 

Ο Στηβ Αβαράκης σας προτείνει …

Η σκορδαλιά συνήθως συνοδεύει τηγανητά ψάρια (κυρίως μπακαλιάρο), τηγανητά λαχανικά (κυρίως μελιτζάνες και κολοκύθια, ή βραστά λαχανικά (κυρίως τεύτλα). Μερικές φορές χρησιμοποιείται σαν βούτημα.

Τηγανιτά λαχανικά με σάλτσα ντομάτας

Τηγανητές μελιτζάνες, πιπεριές και κολοκυθάκια, περιχυμένα με μια σάλτσα από ντομάτα, σκόρδο και ρίγανη.

ΥΛΙΚΑ

* 3-4 μελιτζάνες αργίτικες ή φλάσκες
* 4-5 κολοκυθάκια μέτρια
* 7-8 πιπεριές κέρατα
* 4-5 ώριμες ντομάτες ή 1 κονσέρβα ψιλοκομμένα ντοματάκια
* 4-5 σκελίδες σκόρδο
* αλάτι
* ρίγανη
* ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Πλένουμε τα λαχανικά.
2. Κόβουμε σε φέτες τις μελιτζάνες και τις βάζουμε σε αλατόνερο μισή ώρα για να ξεπικρίσουν.
3. Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε μακρόστενες φέτες.
4. Σκουπίζουμε και χαράζουμε τις πιπεριές.
5. Ξεπλένουμε και στίβουμε τις μελιτζάνες και τις σκουπίζουμε με πετσέτα.
6. Τηγανίζουμε όλα τα λαχανικά και τα στρώνουμε σε πιατέλα.
7. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα ξεφλουδίζοντας και τρίβοντας τις ντομάτες στον τρίφτη.
8. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λαδι να κάψει και καβουρντίζουμε ελαφρά το σκόρδο, κομμένο σε φετάκια.
9. Προσθέτουμε τη ντομάτα και το αλάτι και αφήνουμε να σιγοβράσει 5-10 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα μας.
10. Στο τέλος προσθέτουμε τη ρίγανη για να μην πικρίσει.
11. Περιχύνουμε τα λαχανικά με τη σάλτσα.



Gallery Φωτογραφιών

Περισσότερα στην κατηγορία αυτή: « Ταχινοσαλάτα Ταχινομελιτζάνα »

Διατηρείτε στο ψυγείο (+2oC εως +4oC)

Χωρίς σταθεροποιητές

Με σκόρδο

Με ξύδι

Νηστίσιμες σαλάτες

Τυχαία Προϊόντα

  • Χούμους με Ελιά
    Χούμους με Ελιά Χούμους με πάστα ελιάς "Καλαμών" και βασιλικό.
  • Φασόλι Πυάζ
    Φασόλι Πυάζ Κλασική συνταγή με μαύρα φασόλια, φρέσκο και ξερό κρεμμύδι, μαϊντανό και πολύ λεμόνι.
  • Μελιτζανοσαλάτα
    Μελιτζανοσαλάτα Πολτοποιημένη μελιτζάνα με μαγιονέζα Diamond, Πανδαισία τουλουμίσιο τυρί και φρέσκο σκόρδο.