Σκορδαλιά

Αυθεντική Ελληνική συνταγή με κύριο συστατικό την πατάτα σε συνδυασμό με ξύδι κρασιού και έντονη γεύση σκόρδου.

 

 

 

 

 

Πουρές πατάτας, σκόρδο, ξύδι, σογιέλαιο, αλάτι, φυσικό άρωμα

250 gr 1 kg 2 kg 3 kg




 

Ο Στηβ Αβαράκης σας προτείνει …

Η σκορδαλιά συνήθως συνοδεύει τηγανητά ψάρια (κυρίως μπακαλιάρο), τηγανητά λαχανικά (κυρίως μελιτζάνες και κολοκύθια, ή βραστά λαχανικά (κυρίως τεύτλα). Μερικές φορές χρησιμοποιείται σαν βούτημα.

Τηγανιτά λαχανικά με σάλτσα ντομάτας

Τηγανητές μελιτζάνες, πιπεριές και κολοκυθάκια, περιχυμένα με μια σάλτσα από ντομάτα, σκόρδο και ρίγανη.

ΥΛΙΚΑ

* 3-4 μελιτζάνες αργίτικες ή φλάσκες
* 4-5 κολοκυθάκια μέτρια
* 7-8 πιπεριές κέρατα
* 4-5 ώριμες ντομάτες ή 1 κονσέρβα ψιλοκομμένα ντοματάκια
* 4-5 σκελίδες σκόρδο
* αλάτι
* ρίγανη
* ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Πλένουμε τα λαχανικά.
2. Κόβουμε σε φέτες τις μελιτζάνες και τις βάζουμε σε αλατόνερο μισή ώρα για να ξεπικρίσουν.
3. Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε μακρόστενες φέτες.
4. Σκουπίζουμε και χαράζουμε τις πιπεριές.
5. Ξεπλένουμε και στίβουμε τις μελιτζάνες και τις σκουπίζουμε με πετσέτα.
6. Τηγανίζουμε όλα τα λαχανικά και τα στρώνουμε σε πιατέλα.
7. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα ξεφλουδίζοντας και τρίβοντας τις ντομάτες στον τρίφτη.
8. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λαδι να κάψει και καβουρντίζουμε ελαφρά το σκόρδο, κομμένο σε φετάκια.
9. Προσθέτουμε τη ντομάτα και το αλάτι και αφήνουμε να σιγοβράσει 5-10 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα μας.
10. Στο τέλος προσθέτουμε τη ρίγανη για να μην πικρίσει.
11. Περιχύνουμε τα λαχανικά με τη σάλτσα.



Gallery Φωτογραφιών

Περισσότερα στην κατηγορία αυτή: « Ταχινοσαλάτα Ταχινομελιτζάνα »

Διατηρείτε στο ψυγείο (+2oC εως +4oC)

Χωρίς σταθεροποιητές

Με σκόρδο

Με ξύδι

Νηστίσιμες σαλάτες

Τυχαία Προϊόντα

  • Πατατοσαλάτα
    Πατατοσαλάτα Η πατατοσαλάτα με μαγιονέζα Diamond είναι μία παραλλαγή της παραδοσιακής συνταγής με διακριτική γεύση αποξηραμένου κρεμμυδιού.
  • Τζατζίκι
    Τζατζίκι Παραδοσιακή Ελληνική γεύση παγκοσμίως γνωστή, σουβλάκι με τζατζίκι, με διαφορά στις πρώτες ύλες. Το στραγγιστό γιαούρτι, το φρέσκο αγγουράκι και το σκόρδο θα σας θυμίσει ένα τζατζίκι μιας άλλης εποχής. Συμπληρώνει απόλυτα όλες τις χοιρινές λιχουδιές.
  • Χτυπητή
    Χτυπητή Μία αρμονική σύνθεση μυζήθρας, φέτας, γιαουρτιού, μαγιονέζας Diamond, ρίγανης, πράσινης και καυτερής πιπεριάς και την ιδιαίτερη γεύση της πιπεριάς Φλωρίνης.