Τονομεζές

Θαλασσινή σαλάτα με τόνο συνοδεία καλαμποκιού, αρακά και φασολιών.

 

 

 

 

 

 

Τόνος, φασόλι κόκκινο, καλαμπόκι, καρότο, αρακάς, ηλιέλαιο, χυμός λεμονιού, μπαχαρικά, αλάτι

250 gr 1 kg 2 kg 3 kg



 


 

Ο Στηβ Αβαράκης σας προτείνει …


Ανακατέψτε με Σκόρδο ή Κρεμμύδι για να της δώσετε το δικό σας άγγιγμα

Φασόλια Γίγαντες

ΥΛΙΚΑ

* ½ κιλό φασόλια γίγαντες (ένα σακουλάκι)
* 1 κρεμμύδι
* ντοματοχυμός ή ντοματοπελτές ή ντοματάκια ή 2-3 ντομάτες
* ½ φλυτζάνι λάδι (και λιγότερο ίσως)
* μαϊντανός, αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

* Ξεψυρίζουμε και πλένουμε με 2-3 νερά τους γίγαντες και τους βάζουμε να μουλιάσουν από το βράδυ.
* Τους ρίχνουμε στην κατσαρόλα με φρέσκο κρύο νερό να τους σκεπάζει καλά. Η φωτιά είναι δυνατή στην αρχή, μόλις αρχίσει η βράση χαμηλώνουμε και αφήνουμε να βράσουν για καμιά ώρα περίπου με μισόκλειστο καπάκι. Ελέγχουμε μην τυχόν και εξατμιστεί το νερό (μην κάψουμε και την κατσαρόλα).
* Μετά τη μία ώρα (ή και παραπάνω, αν δεν είστε και πολύ σίγουροι για το ότι έβρασαν), προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 αέρα.
* Ρίχνουμε τους γίγαντες σε ένα σουρωτήρι και τους ξεπλένουμε με κρύο νερό και βγάζουμε ό,τι φλούδι έχουν βγάλει. Τους αδειάζουμε στο ταψί.
* Περνάμε το κρεμμύδι από τον τρίφτη ή το μούλτι (εγώ παραλείπω τελείως το κρεμμύδι) και το ρίχνουμε στο ταψί μαζί με ντοματοχυμό, το λάδι, λίγο αλάτι και τον μαϊντανό ψιλοκομμένο
* Σκεπάζουμε με νερό ΖΕΣΤΟ ώστε να αρχίσει αμέσως το βράσιμο.

Οι γίγαντες είναι έτοιμοι μόλις πιούν το νερό, μείνουν με λίγη σάλτσα και δεν είναι πολύ στεγνοί.

Περισσότερα στην κατηγορία αυτή: « Χούμους Ταχινοσαλάτα »

Διατηρείτε στο ψυγείο (+2oC εως +4oC)

Ημ.Λήξης : 90 ημ. / 1 kg 45 ημ.

Χωρίς σταθεροποιητές

Νηστίσιμες σαλάτες

Τυχαία Προϊόντα

  • Χούμους Κλασικό (απο ρεβίθι)
    Χούμους Κλασικό (απο ρεβίθι) Το χούμους είναι μια παραδοσιακή Αρχαία Ελληνική σαλάτα, κρεμώδης, που συναποτελείται από ρεβίθια, ταχίνι, φυτικό λάδι, σκόρδο και άφθονο λεμόνι.
  • Τυροκαυτερή
    Τυροκαυτερή Μία πρωτότυπη συνταγή τυροκαυτερής συγκροτημένη από πρόβεια παστεριωμένη μυζήθρα, φέτα, μαγιονέζα Diamond, πράσινη και καυτερή πιπεριά εμπλουτισμένη με ανθόγαλα για μοναδικό γευστικό αποτέλεσμα.
  • Ταραμοσαλάτα Λευκή
    Ταραμοσαλάτα Λευκή Παραδοσιακή Ελληνική συνταγή, παγκοσμίως γνωστή, παρασκευασμένη από 100% αυγά βακαλάου, νιφάδες πατάτας, Extra Παρθένο Ελαιόλαδο και πλούσια γεύση λεμονιού, χωρίς χρωστικές ουσίες.