Μελιτζανοσαλάτα

Πολτοποιημένη μελιτζάνα με μαγιονέζα Diamond, Πανδαισία τουλουμίσιο τυρί και φρέσκο σκόρδο.

 

 

 

 

 

Μελιτζάνες, Diamond Μαγιονέζα, Πανδαισία Τουλουμίσιο τυρί, σκόρδο

250 gr 1 kg 2 kg 3 kg


 

Ο Στηβ Αβαράκης σας προτείνει …

 

Σερβίρεται με καβουρδισμένα καρύδια, τριμμένο τυρί φέτα, ψιλοκομμένο μαϊντανό και κομματάκια ψητής μελιτζάνας.

Μπρουσκέτα με μελιτζανοσαλάτα και καπνιστό τυρί Μετσοβόνε


ΥΛΙΚΑ


Χρόνος παρασκευής: 40 λεπτά
Χρόνος ψύξης: 2 ώρες

  • 2 μεγάλες μελιτζάνες φλάσκες ή 3 μικρές
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 60γρ αμύγδαλο ψίχα
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 1κ.γ. ζάχαρη
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. γιαούρτι (προαιρετικά)
  • 200γρ Μετσοβόνε ή άλλο καπνιστό τυρί, λεπτοκομμένο Χωριάτικο ψωμί με προζύμι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Ψήστε τις μελιτζάνες με τη φλούδα τους στο γκριλ ή στον αέρα για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να μαυρίσουν εξωτερικά και να έχουν μαλακώσει εσωτερικά.

2. Βάλτε τις σε ένα μπολ κρύο νερό και ξεφλουδίστε τις. Αφαιρέστε όσα σπόρια μπορείτε και το κοτσάνι και στύψτε τις καλά.

3. Στο μπλέντερ ή στο μούλτι προσθέστε το σκόρδο, ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, μαϊντανό, την αμυγδαλόψιχα και τη ζάχαρη και κάντε τα ένα ομογενές μείγμα. Αν θέλετε ανακατέψτε το με λίγο γιαούρτι (1 κ.σ.) να γίνει πιο κρεμώδες.

4. Κόψτε λεπτές φέτες από το ψωμί και ψήστε τις στο γκριλ ή σε φρυγανιέρα και από τις δύο πλευρές. Το ψωμί πρέπει να έχει χρώμα αλλά να μην καεί γιατί πικρίζει, ούτε να γίνει πολύ σκληρό.

5. Αλείψτε την κάθε φέτα με 1-2 κ.γ μελιτζανοσαλάτα και από πάνω απλώστε λεπτά κομμένες φέτες Μετσοβόνε ή άλλο καπνιστό τυρί. Σερβίρετε αμέσως.

Gallery Φωτογραφιών

Περισσότερα στην κατηγορία αυτή: « Ρώσικη

Διατηρείτε στο ψυγείο (+2oC εως +4oC)

Ημ.Λήξης : 90 ημ. / 1 kg 45 ημ.

Χωρίς σταθεροποιητές

Με σκόρδο

Σε όλες τις συσκευασίες 250gr χρησιμοποιούμε

Εξαιρετικά Παρθένο Ελαιόλαδο...


Τυχαία Προϊόντα

  • Τυροκαυτερή
    Τυροκαυτερή Μία πρωτότυπη συνταγή τυροκαυτερής συγκροτημένη από πρόβεια παστεριωμένη μυζήθρα, φέτα, μαγιονέζα Diamond, πράσινη και καυτερή πιπεριά εμπλουτισμένη με ανθόγαλα για μοναδικό γευστικό αποτέλεσμα.
  • Πατατοσαλάτα
    Πατατοσαλάτα Η πατατοσαλάτα με μαγιονέζα Diamond είναι μία παραλλαγή της παραδοσιακής συνταγής με διακριτική γεύση αποξηραμένου κρεμμυδιού.
  • Τζατζίκι
    Τζατζίκι Παραδοσιακή Ελληνική γεύση παγκοσμίως γνωστή, σουβλάκι με τζατζίκι, με διαφορά στις πρώτες ύλες. Το στραγγιστό γιαούρτι, το φρέσκο αγγουράκι και το σκόρδο θα σας θυμίσει ένα τζατζίκι μιας άλλης εποχής. Συμπληρώνει απόλυτα όλες τις χοιρινές λιχουδιές.