Τονομεζές

Θαλασσινή σαλάτα με τόνο συνοδεία καλαμποκιού, αρακά και φασολιού.

 

 

 

 

 

 

Τόνος, φασόλι κόκκινο, καλαμπόκι, καρότο, αρακάς, ηλιέλαιο, χυμός λεμονιού, μπαχαρικά, αλάτι

250 gr 1 kg 2 kg 3 kg



 


 

Ο Στηβ Αβαράκης σας προτείνει …


Ανακατέψτε με Σκόρδο ή Κρεμμύδι για να της δώσετε το δικό σας άγγιγμα

Φασόλια Γίγαντες

ΥΛΙΚΑ

* ½ κιλό φασόλια γίγαντες (ένα σακουλάκι)
* 1 κρεμμύδι
* ντοματοχυμός ή ντοματοπελτές ή ντοματάκια ή 2-3 ντομάτες
* ½ φλυτζάνι λάδι (και λιγότερο ίσως)
* μαϊντανός, αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

* Ξεψυρίζουμε και πλένουμε με 2-3 νερά τους γίγαντες και τους βάζουμε να μουλιάσουν από το βράδυ.
* Τους ρίχνουμε στην κατσαρόλα με φρέσκο κρύο νερό να τους σκεπάζει καλά. Η φωτιά είναι δυνατή στην αρχή, μόλις αρχίσει η βράση χαμηλώνουμε και αφήνουμε να βράσουν για καμιά ώρα περίπου με μισόκλειστο καπάκι. Ελέγχουμε μην τυχόν και εξατμιστεί το νερό.
* Μετά τη μία ώρα (ή και παραπάνω, αν δεν είστε και πολύ σίγουροι για το ότι έβρασαν), προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200.
* Ρίχνουμε τους γίγαντες σε ένα σουρωτήρι και τους ξεπλένουμε με κρύο νερό και βγάζουμε ό,τι φλούδι έχουν βγάλει. Τους αδειάζουμε στο ταψί.
* Περνάμε το κρεμμύδι από τον τρίφτη ή το μούλτι και το ρίχνουμε στο ταψί μαζί με ντοματοχυμό (περίπου 1/2 πουμαρό), το λάδι, λίγο αλάτι και τον μαϊντανό ψιλοκομμένο.
* Σκεπάζουμε με νερό ΖΕΣΤΟ ώστε να αρχίσει αμέσως το βράσιμο.

Οι γίγαντες είναι έτοιμοι μόλις πιούν το νερό, μείνουν με λίγη σάλτσα και δεν είναι πολύ στεγνοί.

Περισσότερα στην κατηγορία αυτή: « Τονοσαλάτα Ταραμοσαλάτα »

Διατηρείτε στο ψυγείο (+2oC εως +4oC)

Ημ.Λήξης : 90 ημ. / 1 kg 45 ημ.

Χωρίς σταθεροποιητές

Νηστίσιμες σαλάτες

Τυχαία Προϊόντα

  • Χούμους Λευκό
    Χούμους Λευκό Χούμους με Πανδαισία στραγγιστό Γιαούρτι και σκόρδο.
  • Ρώσικη
    Ρώσικη Η ρώσικη σαλάτα συνδυάζει με ένα μοναδικό τρόπο τα φρεσκοβρασμένα λαχανικά (πατάτα, καρότο, αγγουράκι και αρακά) με τη βελούδινη γεύση της μαγιονέζας Diamond.
  • Χούμους Φασόλι
    Χούμους Φασόλι Χούμους με φασόλι.