Τονοσαλάτα

Η τονοσαλάτα είναι μια από τις γεμάτες γευστικές προτάσεις που συνδιάζει τόνο με μαγιονέζα Diamond, ξύδι κρασιού, φρέσκα καρότα και αρακά.

 

 

 

 

 

Diamond Μαγιονέζα, τόνος, αρακάς, καρότο τουρσί, ξύδι κρασιού

250 gr 1 kg 2 kg 3 kg



 


 

Ο Στηβ Αβαράκης σας προτείνει …


Ανακατέψτε με Σκόρδο ή Κρεμμύδι για να της δώσετε το δικό σας άγγιγμα

Φασόλια Γίγαντες

ΥΛΙΚΑ

* ½ κιλό φασόλια γίγαντες (ένα σακουλάκι)
* 1 κρεμμύδι
* ντοματοχυμός ή ντοματοπελτές ή ντοματάκια ή 2-3 ντομάτες (αν σας φτάνουν τα λεφτά για ντομάτες ορίτζιναλ)
* ½ φλυτζάνι λάδι (και λιγότερο ίσως)
* μαϊντανός, αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

* Ξεψυρίζουμε και πλένουμε με 2-3 νερά τους γίγαντες και τους βάζουμε να μουλιάσουν από το βράδυ.
* Τους ρίχνουμε στην κατσαρόλα με φρέσκο κρύο νερό να τους σκεπάζει καλά. Η φωτιά είναι δυνατή στην αρχή, μόλις αρχίσει η βράση χαμηλώνουμε και αφήνουμε να βράσουν για καμιά ώρα περίπου με μισόκλειστο καπάκι. Ελέγχουμε μην τυχόν και εξατμιστεί το νερό (μην κάψουμε και την κατσαρόλα).
* Μετά τη μία ώρα (ή και παραπάνω, αν δεν είστε και πολύ σίγουροι για το ότι έβρασαν), προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 αέρα.
* Ρίχνουμε τους γίγαντες σε ένα σουρωτήρι και τους ξεπλένουμε με κρύο νερό και βγάζουμε ό,τι φλούδι έχουν βγάλει. Τους αδειάζουμε στο ταψί.
* Περνάμε το κρεμμύδι από τον τρίφτη ή το μούλτι (εγώ παραλείπω τελείως το κρεμμύδι) και το ρίχνουμε στο ταψί μαζί με ντοματοχυμό (περίπου 1/2 πουμαρό) ή ό,τι ντοματοειδές επιλέξουμε τελοσπάντων, το λάδι, λίγο αλάτι και τον μαϊντανό ψιλοκομμένο (προτείνω τη γνωστή μέθοδο του κρασοπότηρου με το ψαλίδι για ευκολότερο και καλύτερο ψιλοκόψιμο).
* Σκεπάζουμε με νερό ΖΕΣΤΟ ώστε να αρχίσει αμέσως το βράσιμο.

Οι γίγαντες είναι έτοιμοι μόλις πιούν το νερό, μείνουν με λίγη σάλτσα και δεν είναι πολύ στεγνοί.

Περισσότερα στην κατηγορία αυτή: Τονομεζές »

Διατηρείτε στο ψυγείο (+2oC εως +4oC)

Ημ.Λήξης : 90 ημ. / 1 kg 45 ημ.

Χωρίς σταθεροποιητές

Ξίδι κρασιού

Τυχαία Προϊόντα

  • Φασόλι Πυάζ
    Φασόλι Πυάζ Κλασική συνταγή με μαύρα φασόλια, φρέσκο και ξερό κρεμμύδι, μαϊντανό και πολύ λεμόνι.
  • Τυροκαυτερή Έξτρα με Έξτρα Φέτα
    Τυροκαυτερή Έξτρα με Έξτρα Φέτα Εναλλαγή της πρωτότυπης συνταγής με Έξτρα ποσότητα φέτας και μαγιονέζας με Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο (ΠΟΠ), για πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.
  • Χούμους Κλασικό (απο ρεβίθι)
    Χούμους Κλασικό (απο ρεβίθι) Το χούμους είναι μια παραδοσιακή Αρχαία Ελληνική σαλάτα, κρεμώδης, που συναποτελείται από ρεβίθια, ταχίνι, φυτικό λάδι, σκόρδο και άφθονο λεμόνι.